Top 10 bedste restauranter i Tórshavn 2019 – smag lokale retter, du vil elske

top-10-best-restaurants-in-torshavn-faroe-islands

Denne restaurantguide hjælper dig med at finde den bedste autentiske færøske mad i Tórshavn. Faktisk er denne top 10 liste så mættende, at der er 11 restauranter på bedste restauranter i Tórshavn listen.

Du har sikkert hørt om fermenterede fårehoveder og andre delikatesser, som færinger spiser – men internationale besøgende kan altså også prøve dem!

Det største udvalg af restauranter, barer, caféer med videre på Færøerne findes i hovedstaden Torshavn. Her kan du finde alt fra Burger King til fine restauranter og sågar den Michelin-akkrediterede restaurant Koks, der serverer delikatesser, du ikke engang kan forestille dig.

Folk rejser fra hele verden og bestiller bord flere år i forvejen for at sikre plads på nogle af disse restauranter. 

Hvis du leder efter billigere, mere simple madløsninger, skal du tage et kig på vores guide over barer og caféer i Torshavn.

 

Se vores nye 2019 guide for autentisk færøsk mad: De bedste restauranter i Tórshavn

1. Áarstova – Det traditionelle færøske køkken

Maden hos Áarstova er lige så autentisk som placeringen i den gamle del af Torshavn. Denne middagsrestaurant åbner kl. 18 hver dag og serverer traditionelle færøske retter med speciale i lam og godt fra havet som laks og torsk. Sædvanligvis kan man vælge mellem 3- og 5-retters menu, men om sommeren er det også muligt at få et lidt lettere måltid med udsigt til havet og traditionelle græstækkede huse.

Aarstova-restaurant-tórshavn

2. Barbara – Fiskerestaurant

Barbara Fish House deler navn med en af de mest berømte karakterer inden for færøsk litteratur, Jørgen Franz Jacobsens Barbara. I dag kan man prøve mange forskellige færøske retter i tapasportioner. Man kan vælge a la carte eller bede om kokkens foretrukne.

3. Fútastova

Fútastova-bygningen blev bygget for over 300 år siden for at huse den danske konges udsendte. Siden har bygningen huset flere forskellige butikker, før den altså blev til en restaurant. De lækre retter hos Fútastova er lige så klassiske som bygningen med masser af fokus på lam, fisk og skaldyr.

4. Ræst – Den bedste fermenterede mad

Maden på Ræst er nogenlunde lige så traditionelt færøsk, som den er eksotisk for de fleste besøgende udefra. Fermenteret fisk og fermenteret lam er nogle af de mest populære retter, ligesom der kan prøves grindehval og spæk. Ræst er den eneste restaurant uden for Japan, der udelukkende serverer fermenterede retter.

5. Frumbiti Restaurant – Den bedste restaurant i centrum

Frumbiti er en moderne restaurant, som serverer en blanding af traditionelle færøske retter og moderne retter tilpasset de forskellige årstider. Prøv den færøske udgave af din yndlingsret med fisk, lam eller sågar Frumbitis vegetarretter.

6. Restaurant Gras – Best Panoramic View in Torshavn

Restaurant Gras er Hotel Føroyars restaurant, men det er ikke kun hotellets gæster, der er velkomne i restauranten. Gras er den færøske stavemåde for “græs,” og restauranten er navngivet efter de skønne grønne omgivelser og bygningens traditionelle græstag.
Restaurant Gras

7. Koks Restaurant – Færøernes eneste Michelin-restaurant

Koks Restaurant er den eneste restaurant med Michelin-stjerne på Færøerne og modtog sin seneste af to Michelin-stjerner i februar 2019.
 
Koks’ færøske restaurant bruger færøske ingredienser til at kreere færøske retter med et moderne – og prisvindende – tvist. Han kombinerer moderne idéer med tradtionelle teknikker som tørring, fermentering, rygning og saltning for at skabe lækre kreative retter med intens smag.

8. Etika – Torshavns bedste sushi

Etika er Færøernes eneste sushi-restaurant. På menuen er der både traditionel sushi i japansk stil såvel som unikke kombinationer af japansk og færøsk mad. Prøv for eksempel de lækre lamme-wraps.

9. Katrina Christiansen

Katrina Christiansen er en af Hotel Hafnias to restauranter. Maden er uomtvisteligt færøsk, men med spændende inspiration fra den spanske tapas-tradition.

10. The Tarv

The Tarv serverer grillede retter fra både færøske og internationale madtraditioner. Udvalget varierer enormt fra tørmodnet lam til argentinsk oksemørbrad. Også udvalget af drikkevarer er enormt varieret med brede udvalg af både cocktails, øl og vin. Man kan sågar købe en cigar og nyde den på restaurantens terrasse.

11. Restaurant Hafnia – Torshavns bedste fiskerestaurant

Restaurant Hafnia er den formelle af Hotel Hafnias to restauranter. Den har særligt travlt om sommeren, hvor der er flere gæster fra udlandet.

Hver tirsdag serverer Restaurant Hafnia buffet med alt godt fra havet med fisk, skaldyr og dessert. Restauranten er også populær til brunch.

Gastronomi og mad på Færøerne

Torshavn er en af verdens mindste hovedstæder, men gastronomisk kan den sagtens være med på større plan med både lækre og i nogle tilfælde meget internationale retter. Torshavn har sågar en restaurant med to Michelin-stjerner, Koks.
 
Lam og fisk er to af de absolut vigtigste ingredienser i det traditionelle færøske køkken, men restauranterne i Torshavn og på resten af Færøerne tilbereder dem på så mange forskellige måder, at kød fra samme dyr smager vidt forskelligt.

Færøerne er mest berømt for fermentering, når det kommer til mad, mens også hvalkød og spæk er blandt nogle af de andre færøske specialiteter.

Typer af mad

Færøerne er mest berømt for fermentering af især lam og fisk. Men selv inden for fermentering, skaber de forskellige metoder forskellige smagsoplevelser. De mest populære former for fermentering er tørring, saltning og modning.

Der er også forskellige typer mad på de forskellige årstider. Torskehoveder og  fyldte lunder serveres typisk om sommeren, mens hvalkød og spæk varmer godt om vinteren.

 

Skerpikjøt

“Skerpikjøt” eller skærpekød på dansk er noget nær så færøsk det færøske køkken kan blive. Skærpekød er en form for vindtørret fårekød typisk fra køllen eller benet. Det hænger til tørre i fem til ni måneder i en hjallur, et slags skur designet til tørring. Kødet skæres i tykke skiver og serveres typisk på rugbrød.

Laks

Den færøske laks er verdenskendt. Faktisk kommer halvdelen af øgruppens eksportværdi fra laksefarme via Bakkafrost, Luna (Hiddenfjord) og Marine Harvest Faroe Islands.

De lokale spiser ofte kuller, rødspætte, sild, hellefisk og rejer, men laks er også en populær fisk på øerne. Restauranterne på Færøerne serverer laks grillet eller røget, grillet og røget, fermenteret og sågar som sushi.

Skriv en kommentar!

Mangler der noget? Eller har du et spørgsmål? Eller fortæl os, hvis denne guide var nyttig. Vi vil gerne have besked, så skriv endelig en kommentar.

 

Begrænset særtilbud

få 5% i rabat

på 3 eller flere

overnatninger hos Marknagil

 
Rabatkode: 2019

Faroe Islands Guide

Leave a Comment